woensdag 26 januari 2011

vrijdag 21 januari wrakvissen







Vandaag een mooie mix tussen ervaren vissers en wat minder ervaren vissers.
 
wat weinig beginnersgeluk voor de minder ervaren vissers, want het waren vooral de ervaren vissers die behoorlijk wat gevangen hebben.
 
Uiteindelijk toch ieder zijn visje :-)

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

Dinsdag 18 januari wrakvissen

 
Vandaag qua weer een mooie dag gehad en gelukkig de vangsten een stuk beter dan gisteren.
 
Waar het dan aan ligt? Wie het weet mag mij zeker bellen, wij weten het niet.
 
Ik denk dat we er vandaag ruim 60 aan boord hadden.
 
Niet slecht met de wetenschap dat de kabeljauw nog niet echt de wrakken op gezwommen zijn.
 
Omdat ik er vandaag zelf ook bij was ook nog wat foto's kunnen nemen.
 
Al met al een goede dag, maar de toppertjes van het voorjaar moeten nog komen...

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

maandag 17 januari 2011

Heb wat teveel bezigheden gehad de laatste week, dus hierbij een wat verlate update van de gevaren dagen;
 
Maandag de 17e was rondweg weer een drama. Ongeveer 8 wrakken gehad en ik geloof dat we een 8 stuks kabeljauw hadden.
 
Een 8 wrakken bezocht, maar de vis was er niet of wilde gewoonweg niet bijten.
 
Snel vergeten en op naar de volgende...

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

dinsdag 11 januari 2011

Nieuwsbrief De Zeearend

 

Januari 2011

 

Het belangrijkste nieuws voor u als sportvisser is dat wij per 1 februari 2011 een aantal prijzen gaan wijzigen. Zowel naar boven als naar beneden.

 

De belangrijkste reden hiervoor is dat van januari 2010 tot vandaag onze dieselprijzen met ruim 20% zijn gestegen.

 

Als wij een dag op de wrakken zijn wezen vissen, dan verstoken wij gemiddeld tussen de 400-500 liter brandstof. Dit is dan hoofdzakelijk tussen de 30 en 45 mijl. Gaan we tussen de 45 mijl en de 60 mijl, dan komen we in de buurt van de 500-600 liter brandstof.

Wij hopen dan ook dat u kunt begrijpen dat een stijging van ruim 20% een substantieel deel is van onze operationele kosten.

 

Als wij een dag gaan ankervissen of makreelvissen, dan verstoken wij relatie veel minder brandstof, dus hier heeft de prijs van brandstof een veel kleiner aandeel van de operationele kosten. Deze visserij zullen wij dan ook in prijs gaan verlagen, mede uit concurrentie overwegingen.

 

Ondanks het feit dat wij ten alle tijden het recht hebben om de prijzen aan te passen vragen wij u om uw begrip. Mocht u evenwel een onoverkomelijk bezwaar hebben tegen deze prijswijziging, dan staat het u vrij om uw boeking kosteloos te annuleren binnen 7 dagen na verzending van deze nieuwsbrief.

 

 

Nog meer nieuws

 

Sinds november 2011 zijn wij sponsor geworden van www.zeevisland.com

Dit betekent dat wij onze vangstberichten ook hier kwijt kunnen. Mochten jullie dus een dagje met ons mee geweest zijn, schroom dan niet om je vangstbericht inclusief foto's te sturen naar

bootvangstbericht@zeevisland.com

 

Laatste stukje nieuws

 

Zoals de meesten al weten, was Jo afgelopen zomer voor ruim 3 maanden uitgeschakeld. Na wat nieuwe apparatuur geplaatst te hebben in zijn borstkas, en het even rustig uitproberen, functioneert hij weer op zo'n 95%.

Dit is uiteraard bijzonder prettig voor hem en voor mij, maar ook voor u. Hij is tenslotte niet voor niets één van de beste schippers met zijn al meer dan 40 jaar ervaring in het zeevissen op de Noordzee!

In de weekenden zal u vooral Martin of mijzelf kunnen tegenkomen.

 

De mobiele nummers van De Zeearend.

 

Het nummer van John is (voor boekingen/vragen en informatie):

Vanuit Nederland: 06-12273749

Vanuit Buitenland: 0031-612273749

 

Het mobiele nummer van Jeanneke (voor boekingen/vragen en informatie):

Vanuit Nederland: 06-51610697

Vanuit Buitenland: 0031-651610697

Dit mobiele nummer is bereikbaar indien wij op zee zijn en dus onbereikbaar op John zijn nummer en om te informeren of wij de volgende dag gaan varen.

Altijd na 16:00 bellen en voor 20:00 om te informeren of wij uitvaren de volgende dag!

Tip: wat de voorspellingen ook zijn, ALTIJD even bellen. Zodoende weten wij ten alle tijden of u juist geïnformeerd bent.

 

Mocht u op de ochtend van vertrek onverhoopt ons willen bereiken, dan kant u dat in eerste instantie doen op John zijn nummer. Mocht ik deze niet opnemen of binnen 1 minuut terug bellen, dan kunt u bellen naar het nummer van Jo: 0623381563

 

 

Boekingen:

Indien u een boeking wilt doen, dan geven wij er de voorkeur aan om dit via de website te doen.

Als u naar onze website www.wrakvissen.nu surft, dan vindt u daar de agenda. Rechts bovenin ziet u de regel "Klik hier om direct te boeken". Als u daarop klikt, dan komt u bij de volgende pagina uit: http://www.wrakvissen.nu/7.php

Hier kunt u al uw gegevens kwijt. Wij zullen dan zodra wij tijd hebben deze aanvragen behandelen op basis van wie het eerst gestuurd heeft, het eerst beantwoord wordt.

 

Voor wie het nog niet weten, wij hebben op alle dagen van de week opstapdagen. Dit betekent dat ook als alleen of met een paar personen wilt komen, u gewoon kunt boeken op die dagen met de omschrijving "beschikbaar" of "Nog x plaatsen beschikbaar".

De rest vullen wij dan zelf op.

 

 

Het weer:

Omdat veel klanten gebruik zijn gaan maken van onderstaande uitleg en het nu ook zelf volgen, bij deze het weer nogmaals voor die klanten die de laatste nieuwsbrief zijn kwijtgeraakt of uiteraard onze nieuwe klanten;

 

Zo'n beetje iedere dag krijgen we wel vragen over het weer en waarom we zo vaak niet uitvaren. Hierbij onze uitleg, waar u overigens geen rechten aan kunt ontlenen. De beslissing om al dan niet uit te varen ligt ten alle tijden bij de Schipper welke die dag gaat varen!

 

Wij werken met een aantal Nederlandse en Belgische sites met informatie over de te verwachten golfhoogtes en wind.

Om 16:00, de dag van te voren, krijgen wij de laatste update over de te verwachten wind en golven. Op basis van de verschillende sites trekken wij onze conclusie. In geval van twijfel bellen wij naar de Nederlandse kustwacht en vragen daar om de laatste update voor op zee.

Let op! De weerberichten van Windguru, buienradar, teletekst België en Nederland, geven de verwachting voor aan de kust of vlak onder de kust.

Aangezien wij niet zelden tot 40 of 50 mijl gaan (1 mijl = 1,852 kilometer), komt er in de regel nog 1-2 Beaufort bij, oftewel afhankelijk van de windrichting, zo'n 30-60 centimeter golfhoogte extra.

 

De maximale golfhoogte waarbij wij uitvaren is 1 meter en deze 1 meter is bepalend in onze beslissing. Deze 1 meter is van de helft van de golf tot het hoogste gedeelte van de golf gemeten. Dit betekent dat bij een afgegeven golfhoogte van 1 meter, hij daadwerkelijk 2 meter is van top tot teen.

 

Indien u het zelf ook wilt volgen, dan raden wij o.a. deze sites aan:

http://www.kustweerbericht.be/nl/professionele.gebruikers.golven.asp 

(bij HS (q) (cm) kijken) en dan bij Westhinder, welke in de regel redelijk overeenkomt.

 

http://www.mumm.ac.be/NL/Models/Operational/Waves/table.php?station=westhinder

Deze geeft ook een redelijke indicatie, waarbij het wel van invloed is wat het % deining is en welk cijfer de staat van de zee meekrijgt. Als station kunt u ook Blighbank Noord kiezen, deze is ook redelijk accuraat voor wat wij kunnen verwachten.

 

http://www.knmi.nl/waarschuwingen_en_verwachtingen/maritiem/golfhoogtes_en_waterstanden.html

Helemaal onderin zite u de verwachting voor het Deltagebied Zeeland. Deze verwachting is accuraat voor het ankervissen, echter voor het wrakvissen tellen wij er 20-40 cm bij op.

 

Mocht u zelf nog goede weersites hebben welke accuraat zijn voor het wrakvissen, dan horen wij graag van u.

 

Zeeziekte voorkomen:

 

Er zijn een aantal geschreven en ongeschreven regels waar u zich aan kunt houden om zeeziekte zoveel mogelijk te voorkomen. Wij noemen er een aantal;

  • Gebruik geen of weinig alcoholische dranken de avond van te voren (tenzij je uiteraard een ervaren zeerot bent!)
  • Neem de dag van te voren voor het slapen gaan, bij het wakker worden en eventueel bij het aan boord gaan een pilletje tegen zeeziekte.
  • Zorg voor een stevig ontbijt
  • Heb je veel last van zeeziekte, neem geen frisdranken met koolzuur, weinig of geen koffie, ga niet helemaal voorin zitten in de stuurhut, kijk niet teveel naar beneden, maar richt je op de horizon, een boot in de verte of een ander punt indien aanwezig en blijf bij voorkeur buiten, in het midden van het schip.
  • Wordt je toch nog zeeziek, meldt je bij de schipper. Wij hebben speciale pillen aan boord die bij ca. 75% van de ziek geworden vissers alsnog helpen.

 

 

 

Foto's en Filmpjes:

Sinds dit jaar hebben we een speciaal opgezette weblog voor De Zeearend:

www.wrakvissen.blogspot.com

 

 

Op dit weblog plaatsen wij foto's en fimpjes welke wij gemaakt hebben van verschillende vistochten. Dit kunnen wij echter niet zonder uw hulp! Heeft u zelf leuke filmpjes of foto's gemaakt. Mail ze aan zeevissen@zeevissen.nu en dan plaatsen wij ze op de weblog.

 

 

 

 

 

 

 


Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

maandag 10 januari 2011

wrakvissen maandag 10 januari 2011

Op zondag overleg gehad met de klant om vandaag maandag 10 januari richting de wrakken te gaan.
De verwachting was dat het tegen de middag zou gaan waaien waardoor we waarschijnlijk de laatste uurtjes voor anker moesten gaan.
 
Ondanks dat dit ook precies zo uitkwam, waren de vangsten op de wrakken bar slecht. Zelfs geen steenbolkje en dat terwijl we toch 5 wrakken hebben geprobeerd tot 12:00.
 
Daarna op anker, maar de wind en stroming werkten niet mee, dus ook daar slechts een enkel scharretje.
 
Dit bewijst maar weer eens dat het vissen is wat we doen en niet altijd vangen. De boot kan door iedereen besteld worden, maar het weer en de vangsten blijven de onzekere factor. 
 
Volgende keer beter....

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

vrijdag 7 januari 2011

Wrakvissen met De Zeearend donderdag 6 januari 2011

Wrakvissen donderdag 6 januari 2011

Wrakvissen met De Zeearend donderdag 6 januari 2011

Vandaag met een gokje, vanwege de weersvoorspellingen, de zee op gegaan met De zeearend. Van te voren afgesproken dat als het onderweg te gek zou zijn, we onder de kust zouden gaan vissen. Het gokje was echter goed uitgevallen en hadden de hele dag een prachtige zee, maar wel met regen.
 
Het eerste wrak zat aardig wat vis op, dus daar hebben we ruim een uur op gevist. Daarna nog wat wrakken aangedaan en op het een na laatste kwamen een paar mooie kabeljauwen af. Uiteindelijk had iedereen zijn visje en kunnen we terugkijken op een geslaagde dag. Zie ook onze video's van de dag welke geplaatst zijn op: www.wrakvissen.blogspot.com

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

sommige vogels vissen beter dan wij........





Op vakantie raakte ik gefascineerd door een vogel die het brood inpikte wat mijn kinderen voerde aan de vogels en vissen om er vervolgens zelf mee te gaan vissen.

zaterdag 1 januari 2011

donderdag 30 december 2010 wrakvissen

Vandaag minder geluk dan gisteren. Iedereen zijn visje, maar niet veel en veel wrakken voor moeten aandoen.
 
In de middag nog even een technisch probleem met 1 van de motoren, maar dat viel gelukkig mee en was in de avond al weer gerepareerd.
 
Geen foto's of filmpjes tenzij iemand mij die nog stuurt per e-mail...
 
Iedereen de beste wensen voor 2011 en een gezond, sportief en gelukkig jaar met veel mooie vissen!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com