dinsdag 10 juni 2014

De Zeearend

Makreelvissen zondag 1 juni 2014

 

Prachtig weertje wederom en een leuke groep opstappers.

 

Met redelijk gezwinde spoed naar een wrakje waar ze zouden moeten zitten.

 

Niets was minder waar! We kwamen aan en volle lijnen, blauwe makreel, horsmakreel, af en toe een leuke maatse gul en al wat er verder nog rondzwom, waaronder een hele mooie grote Geep, zie foto…

 

Eigenlijk redelijk continu doorgevangen met vooral blauwe makreel. Halverwege de middag stopte het ineens en kwam er niets meer boven. Nog even 2 uurtjes doorgezocht richting huis maar niets noemenswaardigs meer tegengekomen, dus vlak voor terugkomst nog een laatste wrakje meegepikt met een paar visjes.

 

Eind goed al goed, leuke vangst!

 

 

 

 

Makreelvissen dinsdag 3 juni 2014

 

Geen duikende meeuwen, dus lijntjes en wrakken afstropen. Uiteindelijk best goed gelukt met naar ik begreep gemiddeld 30 blauwe makrelen de man? Dat wil zeggen sommigen hadden minder en anderen hadden weer meer..

 

 

 

 

Makreelvissen zondag 8 juni 2014

 

Vandaag mocht Dennis het weer eens proberen. Heel veel gevaren van wrakjes naar plukjes meeuwen en weer terug. Af en toe wel even leuk makreel gevolgd door weer even niets.

In ieder geval een redelijk latertje geworden. Iedereen redelijk tevreden.

Had meer mogen zijn, maar ook minder kunnen zijn.

Op naar de volgende!

 

 

 

Conclusie: Zal niet lang meer duren met deze vangsten en dit weer voordat de mega scholen makreel zich melden langs de Zeeuwse kust!

 

 


Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
www.wrakvissen.blogspot.com
 
 
 
 

maandag 2 juni 2014

Makreelvissen zaterdag 31 mei

De Zeearend

 

Vandaag hadden de Zeeuwse en Belgische cracks afgesproken om licht te vissen met wellicht kleine pilkers en bijvoorbeeld maar 1 veertje. Vandaag ging dus niet om de hoeveelheid vis, maar vooral om de sport.

 

Ik zal u zeggen, ook voor mij een verademing en erg leuk om te zien, want ook 1 blauw makreeltje levert een geweldig gevecht zolang je maar licht vist en hem dus een kans geeft…

 

Wat hebben de mannen zoal binnen gehengeld?

Blauwe makreel, hors makreel, gul, rode poon, steenbolk, pieterman (we hadden een echte pieterman specialist aan boord), pollak en scharren.

 

Prachtig weertje, vlak zeetje, en een gezellige groep echte sportvissers, met dank aan: Steven Bockstal, Raf de Graef, Leo Bolier en Gert-Jan Kunst

 

Met vriendelijke groet,

 

John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
www.wrakvissen.blogspot.com

www.facebook.com/DeZeearend


 
 
 
 

zondag 1 juni 2014

Donderdag 29 mei 2014 Wrakvissen

De Zeearend

 

Vandaag een mooi weertje met een rustig zeetje.

Op voorhand wisten wij dat er veel boten op uit waren om de gul te gaan belagen op de wrakken, dus dan wordt het toch altijd een beetje zoeken naar een speld in de hooiberg, oftewel, welk wrakje ligt er nog maagdelijk bij en is in het bezit van mooie gullen/kabeljauw.

 

Nou….dat waren best aardig wat wrakjes die zo 4-8 mooie vissen opleverden, waarna wij weer snel doorstoomden op zoek naar de volgende klus vis. Oftewel, als je dan maar genoeg wrakken aandoet, kun je toch een mooie klus vis vangen J

 

Aan het eind van de dag, eigenlijk moesten we al richting haven gaan varen, toch nog even op gevoel een wrakje uit de richting gepakt en dit was het naaldje!

Mooie vissen, tot wel 3 in 1 x (aan 1 hengel dus) en eventjes een gem. 6 stuks per drift.

 

En ik altijd maar denken, daar komt er weer eentje met een onderlijn met 3 haken voor op de wrakken, die heeft er geen verstand van…

Nou ja, vandaag had ik er dus geen verstand van en hij wel! Zie foto. Wel even 2 man nodig om ze te liften ;-)

 

Waar aaste de Gul/Kabeljauw op? Werkelijk op zo'n beetje alles. Mesheften, zeepieren, pilkers, shads, al dan niet hier en daar een octopusje erbij. Zelf had ik nog een 4 mooie op de Shimano Bottom twister, mijn lievelings kunstaas…

 

Maar ook deze maagdelijkheid van dit wrakje was snel ontnomen, dus daarna met een happy smile J en voldaan gevoel richting de haven..


Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
www.wrakvissen.blogspot.com