zaterdag 19 februari 2011

wrakvissen

Na weken met heel veel wrakken en weinig vis hebben we op donderdag 17 februari en vrijdag 18 februari weer eens waar gekregen voor ons werk met De Zeearend.
 
Ondanks dat de dikke papa's en de mama's niet thuis waren, hebben we eindelijk weer eens leuk mogen vangen met op beide dagen tussen de 110-140 stuks gul aan boord en eenzelfde hoeveelheid aan steenbolken.
 
En wat ook erg leuk was, op beide dagen een stuk of 5 zeebaarzen. Er is dus in ieder geval 1 wrak op de Noordzee waar wij nu voor de 3e keer dit jaar zeebaars vangen. Een noviteit omdat deze schuwe vis normaal gesproken niet meer te vinden is op de Noordzee en al helemaal niet als wij een paar keer driftend over een wrak zijn geweest. Tijd dus om het logboek van vorig jaar erop na te slaan en wat blijkt, ja ook vorig jaar hadden wij rond deze tijd op precies hetzelfde wrak meerdere malen de nodige zeebaars gevangen. Dit wrakje zullen wij dus zeker vaker aan gaan doen als de weergoden ons het toelaten.
 
Als bewijs, een foto zegt meer dan 100 woorden, in ieder geval een foto waarbij ook Sven te zien is met zijn allereerste zeebaars ooit.

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten