woensdag 30 maart 2011

Motorpech De Zeearend

Als er heel veel in een korte tijd gevaren wordt neemt de kans op motorpech ook toe.
 
Oftewel, als er niet gevaren wordt kan er ook niets kapot gaan...
 
Afgelopen zaterdag hebben wij de boot stil moeten leggen ter reparatie.
In de hydrauliek van de ankerlier zaten kapotte oliedrukkeringen waardoor de olie van de keerkoppeling er bij de carter van de ankerlier uitliep.
Na een aantal dagen om de 2-3 uur de olie aangevuld te hebben, hebben we zaterdag het kapotte onderdeel verwijderd en een noodplaat vastgemaakt zodat we toch konden gaan vissen.
 
Maandagochtend bleek dit niet te werken, dus na 2 x een liter of 4-5 erin gestopt te hebben en op een halfuurtje van het juist wrak, besloten om de dag in ieder geval vol te vissen op 1 motor.
 
Gelukkig zat het wrak goed vol met vis waardoor we de hele dag op dit ene wrak hebben kunnen vissen met gemiddeld 1-5 vissen iedere drift.
het was gelukkig doodtij, dus veel vistijd tijdens iedere drift.
 
Aan het eind van de dag niet gekort op de vistijd, maar in ruil voor het op 1 motor terugvaren dan maar 2 uurtjes later thuis.
 
Resultaat is wel dat wij de dinsdag 29 maart en woensdag 30 maart niet hebben kunnen varen omdat het risico te groot was.
 
Veiligheid voor alles!
 
Na maandagavond het gerepareerde onderdeel teruggezet te hebben en de hele dinsdag aan de boot gewerkt te hebben, kunnen we nu, na een testvaart gisteren en vanmorgen vroeg,
de boot weer veilig verklaren en lopen de 2 motoren weer zoals het behoort. Nu is het dus weer aan de elementen van de zee...
 
Tijdens deze aderlating viel ook nog iets positiefs te melden en dat is waarvoor ik het in ieder geval allemaal doe;
 
Maandag heb ik zelf ook af en toe een hengeltje uitgegooid en alhoewel iedereen meer vis ving dan ik, heb ik er wel eentje gevangen zoals we ze de laatste 6 maanden niet meer gezien hebben!
Hier is hij, 89 cm lang, 6 kilogram zwaar exact en 's avonds een netto resultaat van 2100 gram filet.
 
Verder goed gevangen.




Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten