vrijdag 24 juni 2011

Donderdag 23 juni ankervissen oosterschelde

Het is eigenlijk te erg om hier te noemen, maar goede tijden - slechte tijden.
 
Om een blog over vangstberichten enige waardigheid te geven zul je dus ook moeten berichten over mislukte dagen qua visvangst, dit in tegenstelling tot vele andere sites met vangstberichten, zoals bij de meeste wel bekend.
 
Vandaag, donderdag 23 juni, in overleg met 1 groep met trouwens ontzettende leuke mensen uit Hongarije, Ierland, Schotland en een Nederlandse Belg )of was het een belgische Nederlander?) woonachtig in Duitsland, de Oosterschelde op omdat de Noordzee te wild was.
 
Van te voren wisten we al dat het niet veel zou worden, want de Oosterschelde is nu eenmaal redelijk leeg en kaal gevist. Maar ja, als je dan met een Internationaal gezelschap toch in de buurt bent, dan wil je het water op ook, dus zo gezegd zo gedaan.
 
Het vissen kan ik kort over zijn, op 6 stekken gelegen en de halve Oosterschelde gehad, kwam er maar op 1 stekje 2 maatse scharretjes omhoog, 2 veel te kleine scholletjes en een paar mickey mouse koolvisjes (of wat het ook was, eigenlijk te klein om goed te zien).
 
Wel hebben we genoten van een home made vissalade, door Martin de schipper zelf gevangen en gerookte makreel, een paar lekkere gekoelde flesjes droge witte wijn en uiteraard een paar juupjes.
 
Kortom, als het echt niet anders kan en je wilt toch een dagje op het water zijn, dan gaan we wel de Oosterschelde op, maar als het even niet hoeft, dan liever niet.
 
Wij willen graag vis zien en daar hebben wij onze goede naam aan te danken. De Oosterschelde doet daar geen eer aan. Erg jammer, maar het is zoals het is.
 
Overigens, als je 's avonds op de zeebaars wilt vissen, dan kan het wel succesvol zijn. Bel dan even naar Bas Arkenbout van Bass hengelsport te Colijnsplaat. Als ze er zitten en bijten, dan weet hij ze wel te vangen.
 
Vandaag vrijdag, met dezelfde groep van Cees wezen vissen, dit keer om de hoek aan de buitenkant van de kering, want ook vandaag was het eigenlijk niet goed genoeg om richting de goede stekken te gaan. Ik was er niet bij, maar heb begrepen dat er in ieder geval wat scharretjes omhoog kwamen.
 
Vanaf zondag a.s. gaat het als het goed is een weekje weer goed komen met de golven. Heb nu al zin in de makrelen jagen, wrakken met kabeljauw en de avondvisserij tong. Lekker de Noordzee en monding Westerschelde op, hopelijk veel vis vangen, want onderaan de streep blijft het vissen en niet vangen. Tenzij je midden in een school makreel terecht komt natuurlijk...
 
U hoort nog van ons. Prettig weekend!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten