maandag 12 maart 2012

Wrakvissen zondag 11 maart 2012

Vandaag, zondag 11 maart het ruime sop gekozen met De Zeearend.
 
Hij liep als een zonnetje, zonder trillingen en met beduidend minder geluid en meer snelheid.
 
De berichten van de laatste week waren verontrustend zoniet onthutsend slecht over de hele linie.
 
Desalniettemin, de ene dag is de andere dag niet, dus vol enthousiasme richting de wrakken.
 
De eerste wrakjes slechts 1-2 gulletjes per wrak, dus verder gestoomd alwaar wij Leo met zijn catamaran Happy Fisherman tegen kwamen.
Na wat overleg heen en weer een beetje verder de Noord-West in, niet ver van elkaar, waarna ik een oproep kreeg met de volgende boodschap "John, wij vangen hier wijting als makrelen! Doe er maar wat verenpaternosters aan en kom er maar bij liggen". Tsja, zo'n boodschap van een collega visser komt op zo'n rustig ochtendje als een geschenk uit de hemel, dus vol gas naar Leo en ja hoor! Wijting vangen als makrelen. Zie ook de filmpjes op het blog.
 


Na een uurtje gezamenlijk wijting meppen na overleg aan boord besloten om toch nog op zoek te gaan naar waar wij voor kwamen. Gul/kabeljauw.
2 wrakjes gehad met 1 k.... visje en tot slot een wrakje gevonden waar toch iedere drift 1 mooie Gul naar boven kwam, regelmatig 2 tegelijk en soms 3. Misschien niet echt om van uit je dak te gaan, maar als er verder niets gevangen wordt, dan moet je zo'n wrakje koesteren.
Hier hebben wij de tijd volgemaakt, nog wel even Leo op de hoogte gehouden dat op dit wrak zowaar wat naar boven kwam met de uitnodiging om erbij te komen, maar leo zat inmiddels al een heel stukje westelijker dan ik.
 
Uiteindelijk resultaat een 35 mooie Gul/Kabeljauw + flinke bak wijting, een paar steenbolken en wat schol.
Dit met 9 man, toch nog niet verkeerd!

Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten