dinsdag 30 juli 2013

De Zeearend

Vangstupdate De Zeearend

 

Wederom per vis soort.

 

Makreelvissen:

Weer een flink aantal dagen de makreel belaagd. Is toch een feestje voor de schipper als je ze kunt vangen met of zonder duikende meeuwen. 1 minder dagje gehad, rot zeetje en geen meeuwen, dus de hele dag hard doorgewerkt met uiteindelijk toch nog een 60-70 stuks de man. Dit noemen wij dan inmiddels een minder goede dag, moet je nagaan… Toppertje deze periode was met een stel fanatiekelingen die ook voor het goede doel aan het vissen waren waaronder voor een jeugd stichting in België die de makreelvangst gaan verkopen om zo hun jaarlijkse uitje te bekostigen. Vangst van deze dag, ca. 2.500 makrelen met 9 man, moet niet gekker worden!

 

Haaienvissen;

 

Ook een echt feest geworden! Wat zitten er veel! Op de goede plek met het juiste aas en goede zin hebben wij op 24 juli en 26 juli er weer een flink aantal gevangen. Op 26 juli 15 stuks waarbij iedereen tenminste 1 haai binnen haalde met de familie Imanse als toppers met uit mijn hoofd een 6 stuks waaronder de grootste van de dag!

Diezelfde avond ook nog even op de haaien geweest voor een goed uurtje en daar kwam er nog eentje boven van bijna 1 meter!

 

 

Wrakvissen:

Maandag 22 juli nog geweest met een onverwachte goede vangst! Flink aantal van die beren gevangen van tussen de 70 – 85 cm en ontzettend veel van rond de halve meter en ondermaatse. Overigens een heel goed teken dat wij de laatste maanden veel ondermaatse gulletjes vangen, geeft weer goede moed voor de komende jaren als ze al snel rond de halve meter groeien en hopelijk ver daar boven! Deze week een beetje pech met het weer om wederom een wrakkentocht te doen, hopelijk donderdag weer, maar die is inmiddels al volgeboekt.. Wij hadden overigens ook nog een mooie pijlinktvis aan de haak, best wel bijzonder alhoewel niemand zin had in Calamaris, dus maar weer laten zwemmen..

 

Tongvissen:

Zoals bijna elk jaar begint het nu ook goed los te komen in het Deltagebied nabij de Neeltje-Jans. Geen grote aantallen, maar wel van groter formaat dan de afgelopen tijd. Nu vang je ze bij ons vooral tegen de schemer en in het donker, dus vooraf even een haaitje proberen binnen te hengelen is zeker een leuk voorgerechtje! En een hele leuke avond om eens lekker te relaxen op zee!

 

Ik zal in augustus en september weer een paar avondjes gaan inplannen, uiteraard kun je ook een verzoek insturen voor een bepaalde avond!

 

 

Dan begint op 7 augustus het Sharkatag haaien festival op de Neeltje-Jans.

Hier zijn nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor 7 en 8 augustus, 9 augustus is reeds volgeboekt. Een absolute aanrader voor jong en oud waarbij je ook een leuke gadget krijgt + de nodige informatie omtrent het haaivissen in Nederland.

Voor informatie en of boekingen even e-mailen naar Pieter Beelen: beelen@sportvisserijnederland.nl

 

Veel vis plezier!

 

Met vriendelijke groet,

John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten