maandag 16 september 2013

Fw: Verslagje

Foto's en verslag met dank aan John Kesteloo (Johnno)


Op stap met de Zeearend.

 

We hadden eigenlijk wat anders op het program maar wegens overmacht de keuze elders gemaakt. Zodoende stonden Waka, Muta, Rob en ondergetekende iets na zevenen in de haven van Neeltje Jans om de dag te gaan vervissen met de Zeearend van John Luchies. En dat was geen verkeerde keuze ...

Rob haalde het precies, toch wat ongelukkig als uitgerekend de route westwaarts opgebroken is, en nadat iedereen present was de Roompotsluis uit en met een lekker gangetje richting het zuiden. In eerste instantie was het de bedoeling rond de Meerkerk te vissen, maar wat heb je daar te zoeken als het nog wat 'schraal' is. De schar en wijting zal er ongetwijfeld weer verschijnen, maar op dit moment laten ze er nog verstek gaan. Dus, in overleg, richting Zeebrugge om de tong te belagen.

Da's nooit tegen dovemansoren gezegd en na een anderhalf uur varen, op de coördinaten aangekomen het anker in de plaat in, en vissen maarr!! De skyline kwam ons vieren er wel bekend voor .. beetje deja-vu gevoel zal ik maar zeggen. Voordeel is dat je de stekken er kent en precies weet wat er productief is. Muta en Waka zetten in op het degelijke all-round werk, Rob deed van alles wat, en schrijver dezes ging met het geheime wapen aan de slag. Dat leverde in ieder geval wel de eerste tong op binnen een kwartiertje, en we hadden gelijk een prima warenonderzoek verder de dag door ...

Nu waren wij niet de enigen aan boord. Integendeel. Vanuit het midden des lands was een gezelschap neergestreken met beperkte ervaring, en ze hadden hun zinnen gezet op zeevis, dat dat ook nog tong zou kunnen zijn was al helemaal prima. Die vang je niet elke dag tenslotte!

Het beazen ging wat onwennig, het inwerpen idem, maar de lol was er niet minder om, deze mannen hadden het reuze naar de zin aan de Belgse kust. Maar, de missie slaagde wonderwel! Foto hier, foto daar, beaasles, hier en daar wat chirurgische ingrepen (iets met Vetorinox ... ), en wat kleine tips later en jawel, een paar double's en de man een visje!

De schipper zette ook nog een hengeltje bij en sprokkelde op het gemak ook nog wat visjes bij elkaar.

Samenvattend, hoewel niet wild, toch gezien de omstandigheden een net resultaat waarbij in dit geval de kwantiteit zeer ondergeschikt was aan de kwaliteit, nagenoeg alle tongen waren dik maats! Dat wordt een fraai rokerijtje de komende dagen ..

Tegen half vier anker op, iets met een strakke planning ergens, tegen kwart voor vijf weer in de sluis en veilig retour.

John, namens ons, bedankt voor deze dag! Lekker gevist, prima aas, en een beste boot! Tot de volgende!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten