dinsdag 27 september 2011

De Zeearend


Zondag 25 september wrakvissen

 

Na de laatste 2 dagen redelijk goed gevangen te hebben, was ik bang dat het vandaag moeilijk zou worden.

Gisteren (zaterdag) overal bootjes op de wrakken en vandaag wederom zwermen bootjes als bijen op de honing.

Ja, waar zou de honing te vinden zijn dan met zoveel concurrentie?

 

Ik wist nog wel een wrakje waar niemand geweest kan zijn de laatste 3 weken, simpelweg omdat maar 2 boten dit wrakje kennen.

Dus volle stoom erheen en vissen maar. Na een kwartiertje Eén illusie armer...slechts een gulletje of 5 en wat steenbolken.

Dan maar doorstomen en zoeken. Dit zoeken duurde niet lang en de volgende wrakken gaven mooie gullen/kabeljauw prijs en de gaffel werd regelmatig ingezet. Ook hele mooie steenbolken erbij, een paar mooie schollen toen het tij eruit was en een paar wijtingen en hors- en blauwe makreel.

 

Eindresultaat, tussen de 50-60 mooie gullen en de rest van de bijvangst.

 

 

Maandag 26 september ankervissen

 

Ik had het al een paar keer geroepen, maar vandaag gingen we dus weer eens voor het eerst in de omgeving van de Meerkerk vissen.

Op de Meerkerk zelf voornamelijk klein spul had ik gehoord, dus dan maar op het plekje dat ik van Drè (Big Marlin) en Piet (Neeltje Jans) had doorgekregen. Lang leve de collega's, want het was inderdaad prijsvissen. Na wat tips links en rechts begon een ieder goed te vangen.

Veel en mooie schar, af en toe een bot en een tarbot.

Mooi weertje gehad tot we begin van de middag wat uitgeschommeld waren en het laatste uurtje nog even in alle rust aan de buitenkant roompot gevist hebben. Ook daar mooie scharren binnen gehaald.

 

Eindresultaat, een stuk of 60 vissen de man (de kleine die we teruggestuurd hebben met de groet "tot volgend jaar" niet meegerekend)


Met vriendelijke groet,
 
John Luchies
De Zeearend
0031(0)612273749
www.wrakvissen.nu
http://wrakvissen.blogspot.com
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten